Wijk bij Duurstede, 8 oktober 2019. Op zondagmiddag 20 oktober kunnen liefhebbers van film, muziek én filmmuziek een uniek concert meemaken: Luisteren naar live muziek en kijken naar film.

Live muziek

Het orkest 'De Vriendschapskring' uit Ankeveen, bekend van de theatervoorstellingen 'De Bloesembruiloft', 'Hendrikje 13' en een vaste gast op de Dag van de Blaasmuziek op Kasteel Duurstede, strijkt neer in de aula van Revius Wijk. De blazers spelen live muziek uit succesfilms als ‘King Kong’, ‘Star Wars’, ‘Harry Potter’, ‘James Bond’, ‘The Good, the Bad and the Ugly’, terwijl knap gemonteerde compilaties uit die films geprojecteerd worden.

Flink orkest

Het concert werd al eerder, in januari, uitgevoerd in Ankeveen. Dat leverde zeer enthousiaste reacties op van publiek en spelers. Vooral het samengaan van beeld en muziek sloeg enorm aan. Kortom: het project was dermate succesvol dat leden van Stichting De Inrichting het orkest uitnodigden om 'dit kunstje ook in Wijk bij Duurstede te flikken'. Ontwerper/theatermaker André van Zwieten en muzikaal leider Ronald de Haan van Stichting De Inrichting vonden het Revius bereid de aula met hun grote podium en projectiedoek beschikbaar te stellen.

Muzikale reis

 

Een dergelijke optreden vraagt een forse orkestbezetting; vandaar dat 'De Vriendschapskring' voor deze gelegenheid is versterkt met leden van andere muziekverenigingen. Het publiek wordt dik anderhalf uur getrakteerd op een muzikale reis langs meer en minder bekende filmgenres, voor alle leeftijden. 'De Vriendschapskring' wordt gedirigeerd door Ronald de Haan. Het concert wordt aan elkaar gepraat door showmaster Ron Wehrens. Het concert begint om 15.30 uur. Toegang is 10 euro. Kaarten zijn beschikbaar bij de VVV op de Markt van Wijk, en aan de ingang van het Revius.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha