Wijk bij Duurstede, 8 oktober 2019. Zaterdagavond 19 oktober heeft BluesinWijk het prachtige Calypso theater in de binnenstad van Wijk bij Duurstede weer afgehuurd voor een meer dan bijzondere bluesavond met maar liefst drie bluesacts van topniveau. De Amerongse bluesgitarist Richard van Bergen en de Utrechtse drummer Jeroen Goossens openen de avond met hun splinternieuwe duo Richville, de Amerikaan Kevin Burt (winnaar van de International Blues Challenge 2018) vervolgt met een solo-optreden en later op de avond sluit de meer dan voortreffelijke bluesband Blind B’ & the Visionairs bij Kevin aan met een swingend optreden.

Kevin Burt

De Amerikaanse bluesman Kevin Burt won in januari 2018 tijdens de International Blues Challenge in Memphis niet alleen de eerste prijs in de categorie solo/duo, maar ontving ook nog eens de Lee Oskar Award voor Beste Harmonicaspeler en de Chicago Blues Harmonica Player Award. Prestaties van formaat dus, die aangeven wat voor een bijzondere bluesmuzikant hij is. Kevin is een muzikant (zang, mondharmonica en gitaar) die een mix maakt van serieuze muziek in combinatie met humor. In 2018 bracht Kevin Burt zijn debuut album ‘Heartland and Soul’ uit. Het album is opgenomen in de legendarische Greaseland studio.

Voor het eerst in Nederland

Kort daarna maakten bluesliefhebbers Etske en Ruud Muis uit Wijk bij Duurstede kennis met deze indrukwekkende bluesmuzikant en spraken tegen elkaar de droom uit om deze man in ‘hun’ Wijkse Calypso theater te willen zien spelen. Een gesprek met de mannen van Blues in Wijk volgde en ook die waren laaiend enthousiast. Er werd een samenwerking gezocht met Esther van Bluesther Music Agency. Meteen geraakt door zijn muziek, volgde hierop al snel een ‘ja, doen!’. Na heel wat regelwerk achter de schermen is het in oktober zover en komt Kevin voor een korte toer naar Europa en kan Nederland kennis maken met deze muzikant.

Blind B’ & the Visionairs

Tijdens het optreden in Wijk wordt Kevin begeleid door Blind B’ & the Visionairs. Een band die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend in bluesland met muzikanten als Bart Kamp (bas), Frank Duindam (drums), Richard van Bergen (gitaar) en Matthijs Stauttener (toetsen). Bij de kroegentocht in 2018 speelde de band theater Calypso ook al plat, als begeleiders van de Amerikaanse bluesman Saron Crenshaw.

Richville

Een nieuw duo-project van gitarist Richard van Bergen en drummer Jeroen JJ Goossens. Geïnspireerd op het tijdperk waarin de blues de overstap maakte van akoestisch naar elektrisch. Een mix van brutale, rauwe, uitgeklede Blues, Boogie, Swamp en New-orleans stuff. In september kwam hun eerste CD ‘Richville’ uit op Tub Thumper Records. De reacties op hun eerste concerten waren meer dan lovend. Ze openen de avond om 20.00 uur, op tijd erbij zijn dus. Theater Calypso, Markt 4, Wijk bij Duurstede Zaal open 19.30 uur. Showtime vanaf 20.00 uur. Entree €10,- Tickets te koop bij Ginkel Muziek, Achterstraat 1, Wijk bij Duurstede tel: 0343-574522 E-tickets (excl. servicekosten) via www.bluesinwijk.nl.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha