Wijk bij Duurstede, 18 juni 2020. “Valt er van ver een ster op mijn pad, dan neem ik hem mee voor jou.” Niet zomaar een zin uit het lied “Onderweg” dat wij zingen tijdens kerstoptredens. Wat een mooie gedachte dat iemand onderweg is naar jou. Dat geldt helaas niet voor iedereen, dat beseffen wij maar al te goed.

Corona

En daar is opeens Corona, een virus dat de wereld nu al weer drie maanden in zijn greep houdt. Wat heeft dit virus een enorme impact. Wat gewoon was, is nu heel bijzonder. Klinkt misschien wat raar, maar deze tijd doet wat denken aan de kerstdagen. Deze dagen brengen vaak ook gemis aan contact met zich mee. De 1,5 meter afstand maatschappij zal vast in de Dikke Van Dale terecht komen. Vind maar eens woorden om uit te leggen wat dit nieuwe begrip écht inhoudt. Elkaar in de ogen kijken tijdens een gesprek gaat vaak nog via beeldbellen. Heel langzaam en met kleine stapjes worden de contacten opnieuw opgepakt.

Niet samen zingen

Koren kunnen nog niet als groep samen zingen vanwege de zeer begrijpelijke risico’s op besmetting. En op dit moment is er geen zicht op wanneer wel. Wij verwachten dan ook dat het nog wel een tijd kan duren voordat geluisterd kan worden naar een optreden van ons koor. Tijdens een openlucht vergadering op donderdag 4 juni zijn er als het ware stenen gebakken bij de Steenfabriek oftewel plannen gemaakt. Gezien de huidige omstandigheden is besloten om tot 1 januari 2021 samen geen muziek te maken.

Optredens

Vrouwenkoor Eigen Wijs heeft afgelopen jaren vaak opgetreden in verzorgingshuizen en bij verenigingen in en rond de gemeente Wijk bij Duurstede. Zelfs op een bruiloft de dag voor Kerst bij Kasteel Duurstede. We hadden dit jaar een mooie start met nieuw repertoire én nieuwe leden om samen met toehoorders muziek te maken en te beleven. Samen zingen en optreden is helaas nu niet mogelijk, maar we hopen dit in de toekomst weer te kunnen doen.

Meer informatie

Wij wensen iedereen sterkte om deze bijzondere tijd goed door te komen. Vrouwenkoor Eigen Wijs hoopt daana de muzikale verbinding met elkaar en anderen weer te vinden. Kijk voor meer informatie op onze website of volg ons op Facebook.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha