Wijk bij Duurstede, 22 juni 2020. Bij Stichting Binding worden langzaam maar zeker weer een aantal belangrijke activiteiten opgestart, zoals Grip op de Knip. Uiteraard volledig rekening houdend met alle noodzakelijke Corona maatregelen gaat vanaf dinsdag 30 juni Grip op de Knip weer van start. Eén belangrijke maatregel is dat we voorlopig op afspraak gaan werken en er dus nog geen vrije inloop is.

Inloopspreekuur

Al enige jaren is Grip op de Knip een vast inloopspreekuur op de dinsdagmiddag van Stichting Binding. ‘Inwoners kunnen hier gratis langs komen voor ondersteuning bij hun vragen rond financiën en administratie. Een team van professionals en goed opgeleide vrijwilligers staat klaar om te helpen. De mensen worden geholpen bij o.a. het invullen van belastingformulieren, wat te doen als je te veel schulden hebt, het aanvragen van toeslagen of speciale regelingen, hulp bij aanvragen van uitkeringen en natuurlijk het helpen bij het opzetten van een goede financiële administratie en budgetoverzicht. Voor wie we niet op het spreekuur snel kunnen helpen, maken we altijd afspraken voor meer ondersteuning. Oftewel: je komt binnen en we helpen je’, zo legt Ria Sprang, coördinator van het spreekuur uit.

Op afspraak

Net als bijna alle andere activiteiten van Stichting Binding werd aan het begin van de coronacrisis het spreekuur stop gezet. Sprang: ‘Mensen ontvangen op kantoor kon gewoon niet. En pas nu zien we weer ruimte om wel weer aan de slag te gaan. Maar omdat rekening houden met Corona belangrijk blijft, gaan we geen open inloop doen. Zo hebben we in onze ruimtes een aantal aanpassingen gedaan, bijvoorbeeld door schermen te plaatsen. Verder mogen er nog steeds geen mensen in de wachtkamer zitten. Daarom vragen we inwoners die hulp nodig hebben om eerst een afspraak te maken. Zonder afspraak zullen we niemand ons kantoor binnenlaten. Op afspraak werken is lastiger dan een vrije inloop maar belangrijker is dat we de mensen weer kunnen ontmoeten en helpen. Grip op de Knip is wekelijks op dinsdagmiddag tussen 13.30 uur en 16.00 uur bij Stichting Binding. Een afspraak maken is dus nodig en kan door te bellen naar telefoonnummer 473070. Mailen kan natuurlijk ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha