Wijk bij Duurstede, 22 juli 2020. Het doormaken van corona kan zelfs voor fitte en getrainde mensen een flinke terugval in kracht/conditie betekenen. ‘Gewoon de was draaien of een rondje lopen of bijvoorbeeld traplopen vraagt al zóveel energie’ horen de Wijkse fysiotherapeuten vaak.

Maanden herstellen

Dat er ook na herstel van de virusinfectie een lange revalidatie volgt voor coronapatiënten is nog niet bij veel mensen bekend. Bij patiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen, maar ook bij patiënten die thuis de ziekte doorgemaakt hebben, kan de hersteltijd maanden duren.

Revalidatieplan

Fysiotherapeuten hebben een belangrijke rol bij dit revalidatieproces. Het doel is om de patiënt terug te brengen naar het niveau (dagelijkse activiteiten, werk, sport, hobby) dat men had voor de ziekte. Dit gebeurt via een revalidatieplan op maat. Onderdelen van dit plan kunnen zijn:

  • Informatie en adviezen over uw ziektebeeld die mogelijk invloed hebben op het herstel
  • Ademhalingstraining om de longfunctie te optimaliseren
  • Conditietraining voor het weer opbouwen van uw uithoudingsvermogen
  • Krachttraining gericht op het hervatten van uw specifieke werkzaamheden en/of sport

Wijkse fysiotherapeuten

Naast verminderde kracht en uithoudingsvermogen ervaren veel ex-coronapatiënten diverse andere klachten. Daarom hebben de Wijkse fysiotherapeuten tijdens het behandeltraject een nauwe samenwerking met onder andere de huisarts, diëtist, logopedist en ergotherapeut. De overheid heeft ingezien dat een goede revalidatie erg belangrijk is. Daarom wordt sinds kort het revalidatietraject vergoed uit de basisverzekering. Bel uw eigen fysiotherapeut voor meer informatie.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha