Wijk bij Duurstede, 3 januari 2020. Willem Joustra, wethouder te Wijk bij Duurstede, legt zijn werkzaamheden per heden, vrijdag 3 januari 2020 neer. Joustra was sinds mei 2018 wethouder voor de VVD in de gemeente. Hij was woordvoerder voor de portefeuilles Grondbeleid, Volkshuisvesting & woningbouw, Economische zaken, Participatiewet, Verkeer & vervoer, Vestiging bedrijven en Sport. Afgelopen maanden werd steeds duidelijker dat er een verschil van inzicht was over de bestuurlijke koers tussen de VVD fractie en de wethouder. Na diepe overwegingen constateerden de VVD fractie en de heer Joustra dat zij geen gezamenlijk toekomstperspectief zien.

De VVD fractie dankt de heer Joustra voor hetgeen hij in de afgelopen ruim anderhalf jaar voor de gemeente Wijk bij Duurstede heeft betekend. In de komende weken zal de VVD fractie een opvolger voor het VVD wethouderschap voordragen.

Reactie burgemeester

Burgemeester Iris Meerts reageert op dit nieuws: ‘Ik heb kennis genomen van het besluit van de VVD om niet verder te gaan met haar wethouder. Willem Joustra zijn we dank verschuldigd voor alles wat hij als wethouder voor onze gemeente heeft gedaan.’ Zij voegt hieraan toe: ‘Persoonlijk ken ik hem nog maar kort. Ik heb hem leren kennen als een gedreven bestuurder met oog voor het algemeen belang.’

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha