Wijk bij Duurstede, 2 oktober 2017. Traditiegetrouw werd in het laatste weekend van september de Lekkodagen gehouden in de Stadshaven. De haven was van vrijdagmiddag 29 september 12.00 uur tot maandag 2 oktober 12.00 uur het domein van de deelnemers aan dit maritime evenement

Vroeg erbij

Voor de daadwerkelijk opening om 12.00 uur lag op vrijdag de haven al goed vol. Aan het einde van de vrijdag lag de haven bij helemaal vol met het maximale aantal boten (80). De eerste bezoekers maakten gretig gebruik van de gelegenheid om de diversiteit aan motor- en stoomsleepboten te bewonderen.

Shantyfestival

Het evenement valt op de zaterdag traditioneel samen met het Shantykoren festival welke het derde lustrum vierde. Door de trieste weersomstandigheden was het aantal bezoekers duidelijk minder dan voorgaande jaren echter de sfeer was er niet minder om.

Afsluiting

Zondag waren de weergoden beter gemutst en konden de bezoekers bij prima weer hun rondjes in de haven lopen of varen. Aan het einde van de middag kon een iedereen nog inhaken bij de liederen van piratenkoor ‘Gein en Gek’ die in de mooie maritime entorage optraden op de stenen trap in de haven. Meer foto’s zijn te zien in het fotoarchief en een korte videoimpressie is te zien op YouTube.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha