Wijk bij Duurstede, 14 juni 2021. Waar moet het heen met deze gemeente, algemene regels worden steeds minder nageleefd en van handhaving ziet men weinig. Met zo een uitspraak zullen er vast weer inwoners en medewerkers van de gemeente in de verdediging schieten.

Maar lieve mensen, laten we eerst samen wat doen aan de situaties.

Een rondje door de kern Wijk bij Duurstede levert genoeg op. Als antwoord krijg je dan dat je het moet melden bij de gemeente. Vaak krijg je dan het ene na het ander zwakke excuus waarom de gemeente er niets aan wil doen, "het gebeurt wel vaker, dus laten we het maar" of "de ambtenaar moest daar wel zijn auto neer zetten omdat hij werkzaamheden moest uitvoeren"..vooral die laatste was lachwekkend, want navraag leverde op dat deze meneer alleen een laptop nodig had.

Lopend door de binnenstad kon onlangs een vrouw met kinderwagen niet verder over de stoep omdat deze werd geblokkeerd door een auto, dus moet ze verder over de weg, iets verderop wordt ze onderhand van de weg gereden door die zelfde auto omdat hij blijkbaar klaar was op het eerdere punt en haast had, onacceptabel. Neem dan een alternatieve route, helaas is die ook slecht toegankelijk omdat we door de COVID-19 meer terrasruimte nodig hebben en we dan maar een erg smalle doorloop over houden. We vinden het allemaal maar normaal.

Bij een winkelcentrum elders in de gemeente wordt er afval gedumpt op de parkeerplaats, je maakt er melding van en de gemeente roept meteen dat komt niet door ons beleid dat er vuilniszakken gedumpt worden. Iets verder loopt een boa langs een auto op een minder valide parkeerplaats zonder minder validenkaart, er wordt naar gekeken en doorgelopen, het heeft toch geen zin.

Andere kant van de gemeente, een oversteekplaats met de gele band zodat de oversteekplaats vrij blijft van geparkeerde auto's, hier rijdt zelfs de politie snel voorbij, blijkbaar hoeven we er niet aan te handhaven.

Een fiets gebied, verboden voor auto's, toch rijden hier wel auto's rond, bezorgdiensten, vrachtwagens, aannemers en bewoners. Navraag leert dat er verder een paal is waarvan de bewoners een sleutel kunnen krijgen, afspraak is wel dat ze paal nadat ze er door zijn weer omhoog doen. Tweede afspraak dat de auto's alleen op eigen grond geparkeerd mogen worden en tot slot het alleen bedoeld is om naar die eigen grond te rijden of even vlug te laden en te lossen.

Toch staat er de hele dag een aannemer voor de deur, zonder dat ze steeds er bij moeten zijn. Melden heeft toch geen zin.

Verder een auto geparkeerd, ook hier mag het blijkbaar gewoon. Je vraagt je dan af of regels worden aangepast zonder overleg, want het wordt wel langzaam aan onveilig.

Een tijd terug had ik over een krot, hier is zowaar iemand langs geweest om te bekijken wat er eventueel kan, maar daarna weer heel stil.

Nu is dit geen aanval op de boa, zeker niet. Laatst zag ik een vacature staan voor een boa, het commentaar er onder was gewoon gênant. NSB-ers werden ze al dan niet indirect genoemd. Schande !

Laten we even eerlijk naar ons zelf kijken, wanneer je regels overtreedt en je wordt betrapt, het is niet leuk, maar gedraag je dan ook volwassen en accepteer de gevolgen. Alleen samen kunnen we de gemeente leuk houden !

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha