Wijk bij Duurstede, 31 mei 2021. Op de hoek Zandweg en Frankenweg vond vanmiddag rond 13.30 uur een aanrijding plaats tussen een veegwagen en een personenauto. De bestuurder van de personenauto werd onderzocht in de ambulance en werd later zonder noemenswaardige klachten door bekenden naar huis gebracht.

Oorzaak onbekend

Waarom de auto in botsing kwam met de veegwagen die met knipperende gevarenlichten aan het werk was wordt nader onderzocht. De bestuurder van de personenauto werd door omstanders voorzien van een glas water tegen de eerste schrik. Na controle in de ambulance kon hij zijn weg vervolgen. De bestuurder van de veegwagen had alleen de schrik in de benen en kon later ook zijn weg vervolgen.

Kop staart aanrijding

Nadat het omgereden verkeersbord onder de veegwagen vandaan was gesjord kon deze zijn weg vervolgen. Het wachten op de berger die de auto moest afslepen duurde ruim een uur. In de tussentijd kon het verkeer over één rijbaan zijn weg vervolgen. Ook nu bleek een geduld een schone zaak te zijn. Even dacht een bestuurder het ongeval te kunnen passeren maar bedacht zich remde en reed achteruit. Ondanks dat de bestuurder van de werkbus achter hem claxoneerde botsten de auto’s toch. Op de bushalte van de Zandweg wisselden de bestuurders schade formulieren uit. Na ruim een uur werd de Zandweg even in zijn geheel afgezet om de fors beschadigde auto te kunnen opladen op de autoambulance. Na nog wat veegwerk van de politie was de Zandweg weer bruikbaar voor al het verkeer. Meer foto's zijn te zien in het fotoarchief.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha