Wijk bij Duurstede, 27 augustus 2021. De brandweer werd vanmiddag om 16.40 uur opgeroepen, met spoed, voor een gaslek (buiten) op de van Brederodestraat. Bij aankomst bleek het om een gaslek in de voortuin te gaan.

Grondboor

Een bewoner was vanmiddag met een grondboor een gat aan het maken in zijn voortuin. Op een voor de bewoner onverwachte diepte en plaats bleek de gasleiding van het huis te lopen. De gasleiding werd geraakt met de grondboor een lek was het gevolg.

Ramen en deuren sluiten

De brandweer legde voor eventuele calamiteiten een hogedrukslang gereed en wachtte net als belangstellenden op storingsmonteurs. Twee brandweermannen belden bij de buren aan en vroegen de bewoners ramen en deuren te sluiten. De straat werd ruim afgezet tijdens het wachten op Stedin monteurs voor het dichten van het lek in de leiding.

Waar zijn pionnen op de weg voor?

De brandweer zette pionnen op de weg zodat auto’s op veilige afstand bleven. Enkele bestuurders stuurden hun auto tussen de pionnen door om toch te kunnen parkeren in de straat. Zij werden aangesproken dat dit niet de bedoeling was.

Storingsmonteurs

Een kleine veertig minuten na alarmering van de brandweer kwam de eerste storingsmonteur van Stedin aan. Niet veel later arriveerde een tweede monteur die samen de lekkage gingen verhelpen.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha