Cothen, 17 augustus 2017. Het is al bijna een traditie dat Thom en Cees aan de hand van foto’s en films verslag doen van hun projecten bij Zonnebloemgasten van de afdeling Cothen/Langbroek . En zoals gewoonlijk wordt er door de vrijwilligers geregeld rondgegaan met koffie, drankjes en een hapje! Mede door hun hulp worden deze ochtenden een echt uitje voor de gasten.

Presentatie over projecten in Nicaragua, Sri Lanka en Gambia

Donderdag 17 augustus luisterden vijftig Zonnebloemgasten en vrijwilligers geboeid naar het verslag van projecten in Nicaragua en Sri Lanka. Aan de hand van twee films en enkele fotoreportages werden de bouw en voortgang van enkele huizen door het bouwteam van Habitat, team Soest getoond, evenals de oplevering van deze huizen aan de toekomstige bewoners. Dat zij daar enorm blij mee zijn behoeft geen betoog. Tevens werden foto’s getoond van een project in Gambia, waar de Nederlandse Annemiek de Koning een nieuwe medische post gaat opzetten in een moerasgebied waar veel malaria voorkomt. De opbrengst van de donaties opgehaald tijdens deze ochtend gaan naar dit project.

Interesse en respect

De toehoorders luisterden en keken zeer geïnteresseerd wat ook bleek uit de vragen die geregeld gesteld werden. Eén van de gasten, de heer Nieuwhoff, ging zelfs helemaal vooraan zitten om het goed te kunnen bekijken en niks te missen. Men was enerzijds onder de indruk van de armoede maar anderzijds ook van de prestaties die deze vrijwilligers van Habitat, team Soest al jaren leveren! Er was veel respect voor deze bouwers.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha