Wijk bij Duurstede, 25 augustus 2017. Het college vindt het belangrijk dat jongeren die nu in de gemeente Wijk bij Duurstede wonen, ook in de toekomst hier kunnen blijven wonen. Maar, woningen voor jongeren (in de leeftijdscategorie 18-25 jaar), die nu (vaak) nog thuis wonen, zijn er niet of nauwelijks in de gemeente Wijk bij Duurstede. Daarom onderzoekt het college of er meer woningen voor deze jongeren kunnen komen.

Wat zijn de woonwensen van jongeren?

‘We weten niet zo goed wat de woonwensen zijn van deze groep woningzoekenden,’ zegt wethouder Jeroen Brouwer. ‘We willen graag met deze jongeren in contact komen. Daarom organiseren we op 12 oktober a.s. vanaf 19.30 uur in het Revius Lyceum in Wijk bij Duurstede een bijeenkomst voor jongeren. We doen dit samen met woningstichting Volksbelang en woningbouwstichting Cothen. We zijn bijvoorbeeld benieuwd of ze interesse hebben in een kant-en-klare woning. Deze compacte éénkamerwoningen die in een fabriek worden gebouwd, kunnen snel geplaatst worden. Ze hoeven alleen nog op de nutsvoorzieningen aangesloten te worden.’

Kant-en-klare woningen én studio’s of kamers

Voor uitbreiding van het aantal woningen denkt het college, naast nieuwe kant-en-klare woningen, ook aan het verbouwen van bestaande panden. Het gaat hierbij om kleine studio’s (maximaal 30 m2) of kamers met gedeelde voorzieningen. De huur kan dan laag blijven, zodat deze betaalbaar zijn voor jongeren.

Ook meer sociale huur- en koopwoningen

De wethouder benadrukt dat het ook belangrijk is om woningen beschikbaar te hebben voor de fase na een jongerenwoning. Bijvoorbeeld voor jongeren die willen samenwonen in een huur- of koopwoning en een volgende stap in hun wooncarrière willen zetten. ‘Voor deze groep zijn sociale huurwoningen en sociale koopwoningen aantrekkelijk,’ zegt hij. ‘De komende jaren wordt er veel gebouwd in onze gemeente. Circa 300 huur- en koopwoningen de komende twee jaar in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. Het gaat om allerlei typen woningen in verschillende prijsklassen. Houd hiervoor onze website en sociale media in de gaten.’

Op zoek naar een huurwoning?

Jongeren moeten er dan voor zorgen ingeschreven te staan bij Woningnet. Want woningstichting Volksbelang en woningbouwstichting Cothen kunnen alleen huurwoningen toewijzen aan personen die bij Woningnet ingeschreven staan.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha