Wijk bij Duurstede, 11 oktober 2021. Corrie (90 jaar) en Wim (89 jaar) Molthoff - Verhoef waren op 9 oktober 60 jaar getrouwd. Hun kerkelijk huwelijk vond plaats op 7 november 1961 die dag zien zij eigenlijk als hun trouwdag. Vanmiddag ging loco-burgemeester Hans Buijtelaar op bezoek om het diamanten paar namens het gemeentebestuur te feliciteren.

Een hele overgang

Corrie was als kraamverzorgster vanuit Bilthoven naar de broer van Wim gestuurd om te helpen bij en na de bevalling. Zo leerde het stel elkaar kennen. Het was geen liefde op het eerste gezicht liet Corrie vanmiddag lachend weten. ‘Ik vond Wijk maar niks vergeleken met Bilthoven waar ik vandaan kom en zag ook niet direct wat in Wim’. Nadat ze elkaar wat beter leerden kennen en Wim Corrie op de brommer op en neer reed, 30 minuten en 30 minuten terug’ naar Bilthoven kusten ze elkaar voor het eerst waar nu de nieuwe Jumbo staat.

Nog steeds in het geboortehuis

Wim woont vanaf zijn geboorte in dezelfde woning. ‘Ik heb het wel 3 of 4 keer verbouwd’ laat Wim weten. Corrie woont in de woning sinds hun trouwen. Corrie stopte na het trouwen met het werken in de kraamverzorging. Toen de kinderen oud genoeg waren heeft ze het werk weer opgepakt en was ze ook aanwezig bij de geboorte van verschillende kleinkinderen. Wim nam het aannemingsbedrijf over van zijn vader en heeft het rond zijn 65 verjaardag weer overgedragen aan een zoon. Het echtpaar kreeg vier kinderen en heeft tien achterkleinkinderen.

Werk en vrije tijd

Het jonge stel had een aannemingsbedrijf aan huis en waren hier druk mee. Wim verhaalt over de vele woningen die hij kriskras door Wijk heeft gebouwd. Ook roept hij nog in herinnering de restauratie van de molen, vlak voor zijn pensioen, en de opening van de gerestaureerde molen door toenmalig Prins Claus. Smeuïg vertelt Wim over het innen van de huurpenningen op zaterdagavond van 4,50 gulden per week bij de huizen die eigendom van zijn vader waren. Voor de vakanties van het gezin leende het stel de caravan van een broer of een boot van een bekende. ‘We reden met de caravan naar Callantsoog dan zette ik de caravan op de dijk en ging vragen of er plek was. Het kwam altijd goed’: vertelt Wim lachend. In haar vrije tijd deed Corrie vrijwilligerswerk o.a. voor het rode kruis. Wim was jarenlang lid van de toenmalige schietvereniging.

Beiden gezond

‘We krijgen wat ouderdomsverschijnselen maar het gaat nog prima’ laat Wim de loco-burgemeester desgevraagd weten. ‘Voor mij mogen en nog wel een jaar of tien bij’ vult hij lachend aan. Aan het einde van het bezoek wordt met de loco-burgemeester en de ontvangen bos bloemen foto’s gemaakt in de tuin.Tien jaar geleden kregen zij al een gewaarmerkte kopie van hun trouwakte van toenmalige burgemeester Swillens.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha